tisdag 14 april 2020

Glad Pås... va?

Det började ju så bra, med utflyktsplaner varje dag (alltså på låg nivå, tänk typ en ny lekpark) och kylskåpet fullt med god mat. På skärtorsdagen hann vi också med en del av detta, sen hade vi då fyra dagar ytterligare till vårt förfogande med en mycket aktiv ettochetthalvtåring. Vad händer?

Jag blir magsjuk.

Eller nåt. Oklart. Jag ska ej gå in på detaljer. Men jag var mer eller mindre sängliggande från fredag till söndag och Cyklisten fick gladeligen vara ute med Lillcyklisten i ur och skur (tre timmar i skur, bland annat) och det blev mest kokt potatis mosad med smör för min del.

Nåja. Det var otroligt tur att vi inte bestämde oss för att åka någonstans och att ingen annan (i alla fall än så länge, ta i trä, ta i trä) blev sjuk än jag. I mina bättre stunder kunde jag faktiskt ligga och läsa Maj-böckerna, är nu inne på omläsning av trean Liv till varje pris.

Jag är i efterhand väldigt glad för att jag valde att inte plugga i onsdags då jag egentligen borde ha gjort massor, istället tog jag det lugnt, umgicks med Cyklisten och påskfixade. 

När jag startade pluggveckan idag, något motvilligt, möttes jag av den glädjande nyheten att min senaste hemtenta var underkänd. Första i mitt liv! Sjukt sträng lärare. Som tur var det en väldigt kort fråga jag egentligen hade glömt att svara på så jag har redan skickat in kompletteringen. Men ändå. Vad är det som pågår? 

Nu har jag i alla fall kommit igång med veckan och fått en förhoppningsvis rolig idé till ett bokprat som vi ska göra som en del i den här kursen. Puuuust.

Inga kommentarer:

Ett hopp till en vår

Det är som det brukar vara, månaderna segar sig fram tills de inte gör det, tills de tar ett skutt och barnet plötsligt frågar när är det so...