tisdag 11 januari 2011

Överlevnadslistor

Precis som säkert många andra så tycker jag väldigt illa om januari och februari. Det är onödiga månader som jag tycker att man skulle kunna avskaffa. Januari verkar så lång och så är den plötsligt slut och man har inte gjort en tredjedel av allt som man borde, februari är "årets kortaste månad" men håller ändå på och segar i eeevigheter. 

Eftersom jag inte kom på något särskilt nyårslöfte i år har jag istället gjort upp en annan plan. Den kallar jag för "Hur du tar dig igenom januari och februari utan att bli deprimerad". Så här ser min lista ut, tipsa mig gärna om du har några flera idéer.


1. Stig upp tidigt på morgnarna och försök jobba effektivt på förmiddagen
2. Drick massor med gott kaffe
3. Gör undan minst ett av alla 'måsten' varje dag (t.ex. uppdatera din CV, maila viktiga personer, posta brev)
4. Titta inte på för mycket tv-serier utan se på film istället
5. Simma minst en gång i veckan 

En jättelame lista, jag vet. Det är det som är problemet, det finns ingenting som gör dessa månader trevliga, så är det bara. Kanske det är lika så bra att bara göra en massa tråkiga saker då också. Men, inte att förglömma, i slutet av januari och i början av februari är det Göteborgs filmfestival och då gästas staden (förutom av diverse branschfolk) av två fina filurer som det ska bli fint att träffa. Då gäller inte någon av punkterna ovan. Då gäller nämligen denna lista istället:

1. Se på massor med film
2. Drick massor med gott kaffe
3. Prata massor med strunt

Okej, punkt två från den första listan gäller året om. Men alla listor blir faktiskt lite trevligare om den finns med.

Inga kommentarer:

Ett hopp till en vår

Det är som det brukar vara, månaderna segar sig fram tills de inte gör det, tills de tar ett skutt och barnet plötsligt frågar när är det so...