torsdag 2 augusti 2012

Japp japp

Mitt i eller mittemellan? Mitt i ett liv? På väg från ett liv till ett annat? 

Vad vet jag. Såna frågor snurrar i alla fall runt mitt huvud och det är första gången på nitton år som jag inte är inskriven i något universitet eller i någon skola och ja, vi kan kalla det för en identitetskris. Men för det mesta tycker jag att det är rätt skönt. Att ingenting veta. Om det inte hade varit för de där räkningarna som alltid måste betalas, som tunga åskmoln som dyker upp så plötsligt att man inte ens hinner dra ur stöpslarna ur väggen, om det inte hade varit för dem, då skulle jag faktiskt tycka att det bara  var skönt.

För det här med att tänka abstrakt dag ut och dag in alltså. Det är roligt, kanske det roligaste jag vet, men det kräver också väldigt mycket energi. Och nu trängde sig en paus på. Så då är det väl bara att förlika sig med den.

Igår sökte jag två jobb. Idag sökte jag två till. Det är ett jobb att söka jobb ska jag säga er. Och man tänker: kallskänka? flygvärdinna? kock? Var kommer alla yrken ifrån? 

3 kommentarer:

Mia Skrifver sa...

Jag tror bestämt att jag känner igen mej. Man hasar fram mitt i eller mittemellan och söker och gräver. Det fixar sej har jag kommit fram till.

Nina sa...

Har också en känsla av att det fixar sig. Om inte annat så blir man i alla fall väldigt kreativ i brist på att ha nånting vettigt att göra.

Mia Skrifver sa...

Exactamundo. Det värsta som kan hända är att man hittar på nåt. Och det är ju rätt bra det.