tisdag 7 augusti 2012

Ont i folklåret

"Jag sitter här med en kvinna, ca trettio, som har fått en muskelbristning i höger lår med svullet knä, lateralt."

Excuse me? Kallar farbror doktorn också en sextonåring för "ca tjugo"? 

Så ligger det i alla fall till. Ja, inte det här med åldern då, men att jag har en muskelbristning i höger lår. Jag ska inte dra hela historien men kan ge alla och envar ett gott råd: om ni ska spela fyra mål (eller brännboll, kalla det vad ni vill), värm för guds skull upp innan ni börjar rusa av och an på planen. Det här utspelade sig för ett tag sedan men nu i veckan smällde det till i mitt lår och gjorde så ont att jag höll på att svimma. Trodde redan att jag var återhämtad, men icke. Samtidigt som jag yrade omkring i stan igår - i kyla och ösregn iklädd tunna strumpbyxor - började det krampa i låret igen och på kvällen kunde jag knappt gå.

Jag visste väl det. Det blir alltid farligt när vuxna ska leka. Och att jag är den som skadar mig i ett sådant sammanhang, ja det är mer regel än undantag, det vet alla som känner mig.

Förutom den missvisande (!) åldersbeskrivningen var min läkaren snäll och trevlig och gav mig nästan en halvtimme. Tror att jag aldrig någonsin har varit på ett läkarbesök  i Finland som har varat längre än en kvart. Nu är det vila och sjukgymnast som gäller, men det är inte så farligt som det låter. Så länge jag tar det lugnt med sportandet ska det nog gå bra. Vilken tur att man kan parkera sig i soffan och se på när andra sportar istället.

4 kommentarer:

hanna sa...

men oj då! ta det lugnt och vila upp benet nu. så du är redo och orkar plocka hallon nästa vecka ;) och kanske festa lite i helgen!

Nina sa...

Det ska jag. Jobbar förresten på lördag, så fredagen blir nog lugn, men kan kanske titta förbi på lördag kväll? Måste ju testa någon martiniblandning :)

Jennie sa...

Gillar rubriken. ;) Hoppas folklåret blir bra snabbt! Vi får verkligen se till att värma upp ordentligt nästa gång vi ca 30-åringar ska leka!

Nina sa...

Skrev den med tanke på dig. :) Ja herregud, någon får faktiskt dra någonslags uppvärmningsgympa. Tydligen har också Hilldur någon liknande skada i sitt folklår.