lördag 12 februari 2011

Madrasstips

Idag leker jag att det är söndag. Solen sken i morse och jag och L promenerade långsamt och sävligt (som sig bör när man är förkyld) omkring i mina kvarter  i kanske en timme. Jag tycker att vissa gator påminner mig om den del av Åbo där jag bodde strax innan jag flyttade därifrån. Det var en konstig känsla. Lite som att teleporteras, så där som maskarna i Worms. 

Nu sitter jag och småskriver än här och än där och lyssnar på Ornette Coleman. Jag sitter på golvet på min extramadrass som fortfarande ligger framme efter filmfestivalsbesöken. Men det är inte så att den bara ligger framme för att jag är för lat för att packa ihop den. Den ligger också framme för att jag plötsligt insåg att det inte finns någon orsak som säger att jag måste packa ihop den. Det är en sån där vuxengrej som jag ibland kan inse. Att jag också får bygga kojor alldeles för mig själv till exempel. Eller att det är jäkligt trevlig att ha en madrass på golvet som jag kan slänga mig ner på när jag inte har lust att sitta på någon annan av mina möbler.

Det rekommenderas varmt till alla och envar. En annan sak som också rekommenderas är min  fiffiga gymnasiekamrat och skoltidningskollega Ellens eminenta blogg, där håller hon som bäst på att avverka en rad spännande bokfrågor. Trevlig låtsassöndag allihopa!

4 kommentarer:

ellen! sa...

oj, tack för länken! :) och du har alldeles rätt, mer kojor och madrasser till folket!

Nina sa...

Varsågod, tänkte redan länka för längesen men glömde bort det.

martina sa...

jee, då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte bäddade ihop och fixade och grejade där kl 5 på morgonen! (inte för att jag gått runt och haft det alltså, men OM...)

Nina sa...

Nåopp, det behöver du verkligen inte!