tisdag 15 februari 2011

talet 30

För tillfället befinner jag mig i en något märklig situation. Jag skriver och skriver (det har äntligen lossnat) men hur mycket jag än skriver blir mitt dokument inte längre än 30 sidor. Det är sant. jag har skrivit flera stycken sen igår men vad skådar mitt norra öga längst ner på sidan - jo, talet 30.

Jag vet inte om någon annan graduskribent kan upplysa mig om vad det är som händer, jag börjar tro att det är något mystiskt med mitt ordbehandlingsprogram. Om det ska gå så här trögt för varje sida kommer jag inte att bli klar innan... ja, innan jag fyller 30. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

jo, fast det är bättre än att det blir kortare i alla fall för varje gång. Det är också ganska vanligt. Till slut sitter man där, och är på minus. /Syster S

Potsdam Fräulein sa...

Tips 1) Kolla ÅAs riktlinjer för formalia! Om du int har justerat dokumentets marginaler, radavstånd i texten och mellan kapitlen (olika för huvud- och underkapitel) kommer dina sidantal helt säkert att öka. Ijeenand: https://www.abo.fi/student/formalia

Tips 2) Försök att inte kolla på sidantalet när du skriver. Speciellt dagar när det går trögt med skrivandet händer det lätt att man fokuserar på just det -vilket resulterar att det går ännu långsamare.

Lycka till!

Nina sa...

Syster S: Ja, jag misstänker att det är det som har hänt. Att jag har redigerat och redigerat mer än vad jag har varit medveten om medan jag har skrivit och så har plötsligt en massa text försvunnit. Jag borde kanske börja hålla koll på hur mitt dokument som heter "ratade textbitar" växer istället.

Potsdam Fräulein: Vanligtvis brukar jag inte stirra mig blind på sidantalet, men när det har varit oförändrat så länge är det liksom oundvikligt. Tack för tipset om riktlinjerna, I'm on it!

Temumriken sa...

Tror inte det finns några fasta riktlinjer för det där, jag fick helt enkelt rådet att ta mall av en gammal gradu. Vänstermarginalen måste åtminstone vara minst fyra cm för annars försvinner texten in i bokryggen.